Βυθιζόμενη Αντλία

Βυθιζόμενη αντλία, μια σύντομη εισαγωγή.

Η βυθιζόμενη αντλία ονομάζεται μερικές φορές και αντλία καμπάνας και βυθίζεται πλήρως στο νερό που πρόκειται να εξαχθεί. Αυτές οι αντλίες χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις που περιλαμβάνουν πλημμύρες, όπως άνοδο των υπόγειων υδάτων σε κελάρια ή υπόγεια, πλημμυρισμένα σκάφη ή πλημμυρισμένες περιοχές.

Βυθιζόμενη Αντλία Καθαρού Νερού

Οι βυθιζόμενες αντλίες διατίθενται σε διαφορετικά μοντέλα και διακρίνονται κυρίως ως προς το νερό που πρέπει να αντληθεί, για παράδειγμα, βυθιζόμενες αντλίες καθαρού νερού, οι οποίες χρησιμοποιούνται για το νερό της βροχής.

Υπάρχουν όμως και βυθιζόμενες αντλίες ακάθαρτου νερού ή λυμάτων που μπορούν να επεξεργάζονται νερό που περιέχει άμμο, χώμα και υπολείμματα ή μοντέλα βαρέως τύπου που μπορούν να επεξεργαστούν ακόμη πιο χονδροειδή υλικά, όπως μεγάλα στερεά σωματίδια.

Η πτερωτή στο κάτω μέρος της αντλίας επεξεργάζεται στερεά σωματίδια κόβοντάς τα έτσι ώστε να μπορούν να αποστραγγίζονται εύκολα.

Οι βυθιζόμενες αντλίες παρέχονται με ή χωρίς πλωτήρα, αν και ο πλωτήρας είναι βολικός εάν η αντλία χρειάζεται να ενεργοποιείται ή να απενεργοποιείται αυτόματα.

Εάν ένας χώρος πρέπει να αποστραγγιστεί εντελώς αυτό θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα. Η αντλία πρέπει να απενεργοποιηθεί εγκαίρως για να μην ζεσταθεί. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν χειροκίνητη και αυτόματη λειτουργία (διακόπτης πλωτήρα)

Σε τι χρησιμεύει η βυθιζόμενη αντλία;

Η βυθιζόμενη αντλία χρησιμοποιείται για την αποστράγγιση του νερού: για παράδειγμα, για τη μείωση των υπόγειων υδάτων, την άντληση υπόγειων υδάτων για χρήση ως πόσιμο ή πυροσβεστικό νερό, την άντληση βρώμικου νερού και την αποστράγγιση λυμάτων.

Βυθιζόμενη Αντλία Πισίνας

Εάν έχετε μια πισίνα στον κήπο σας, αυτή η αντλία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστράγγιση της, εάν θέλετε να μειώσετε τη στάθμη του νερού ή να προσθέσετε καθαρό νερό. Εάν έχετε να κάνετε με πλημμυρισμένο κελάρι, για παράδειγμα λόγω διαρροής, αυτή η αντλία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστράγγιση του νερού.

Πώς λειτουργεί μια βυθιζόμενη αντλία;

Βυθιζόμενη Αντλία Νερού Τρόπος Λειτουργίας

Η αντλία έχει ένα πλέγμα αναρρόφησης προσαρμοσμένο στο κάτω μέρος, μέσω του οποίου το νερό αναρροφάται απευθείας στην αντλία. Στη συνέχεια, το νερό μεταφέρεται μέσω του σώματος της αντλίας στη σύνδεση παροχής, μέσω της οποίας το νερό μπορεί να φύγει από την αντλία.

Η σύνδεση παροχής έχει έναν εύκαμπτο σωλήνα ή σωλήνα εκκένωσης συνδεδεμένο σε αυτό, ώστε να μπορεί να αποστραγγιστεί το νερό. Η αντλία μπορεί να βυθιστεί εν μέρει ή πλήρως στο νερό.

Οι αντλίες που χρησιμοποιούν στην αυτόματη λειτουργία (χρησιμοποιώντας πλωτήρα), δεν μπορούν να αποστραγγίσουν μια επιφάνεια και να την κάνουν εντελώς στεγνή.

Ορισμένα μοντέλα όμως μπορούν να το κάνουν σε χειροκίνητη λειτουργία και μάλιστα αντλούν το νερό σε σημείο που μένουν μόνο μερικές σταγόνες για να καθαριστούν.

Τι τύπο βυθιζόμενης αντλίας πρέπει να αγοράσω;

Τύποι Βυθιζόμενων Αντλιών

Υπάρχουν διάφοροι τύποι βυθιζόμενων αντλιών που μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στον τύπο του νερού/ρευστών που πρέπει να αντληθούν. Μπορεί να προκύψουν καταστάσεις που δυσκολεύουν την αποστράγγιση του νερού, αλλά συνήθως υπάρχει λύση.

Για παράδειγμα, εάν ένας χώρος πρέπει να αποστραγγιστεί εντελώς και να μείνει στεγνός, μια απλή υποβρύχια αντλία είναι ιδανική για τη δουλειά αυτή.

Βυθιζόμενη Αντλία Ακάθαρτου ΝερούΜερικές φορές αυτοί οι χώροι είναι πολύ περιορισμένοι ως προς το μέγεθος, και ως εκ τούτου έχουν αναπτυχθεί ειδικοί εσωτερικοί πλωτήρες/διακόπτες πλωτήρα ώστε η αντλία να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί αυτόματα από μόνη της μόλις ανέβει η στάθμη του νερού. Αυτές οι αντλίες έχουν επίσης διατηρηθεί σε μικρές διαστάσεις ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν σε φρεάτια.

Ένα άλλο συγκεκριμένο μοντέλο αντλίας είναι η υποβρύχια αντλία θαλασσινού νερού.

Συχνά χρησιμοποιούνται σε φάρμες για την αποστράγγιση των κοπράνων και υπάρχουν πολλές πρόσθετες λύσεις για προβλήματα που αφορούν αυτές τις καταστάσεις.

Επειδή τα κόπρανα περιέχουν καυστικές ουσίες που μπορεί να επηρεάσουν την αντλία και τις ελαστικές στεγανοποιήσεις της, αυτές οι ειδικές υποβρύχιες αντλίες προστατεύονται πλήρως από αυτές τις ουσίες.

Αγορά υποβρύχιας αντλίας: Πέντε χρήσιμες συμβουλές.

Karcher Βυθιζόμενη Αντλία

Αν ψάχνετε για μια υποβρύχια αντλία και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αξίζει την επένδυση, οι παρακάτω πέντε συμβουλές μπορεί να σας φανούν χρήσιμες για τον προσδιορισμό του καλύτερου μοντέλου:

Συμβουλή 1 :

Ελέγξτε ικανότητα άντλησης της αντλίας. Μια αντλία μπορεί να έχει ικανότητα άντλησης 7.500 λίτρα την ώρα, ενώ μια άλλη μπορεί να επεξεργαστεί 18.000 λίτρα την ώρα. Σκεφτείτε πόσα λίτρα την ώρα θέλετε να αντλείτε και αναζητήστε μια αντλία με αυτήν την ικανότητα.

Συμβουλή 2 :

Ελέγξτε το Μέγιστο βάθος βύθισης που λειτουργεί η κεφαλή της αντλίας. Δηλαδή το μέγιστο ύψος στο οποίο η κεφαλή της αντλίας μπορεί να ανυψώσει το νερό. Ορισμένες αντλίες έχουν κεφαλή παροχής οκτώ μέτρων, ενώ άλλες έχουν ένα από τα πέντε μέτρα. Ελέγξτε ξανά τι χρειάζεστε και βρείτε μια αντλία που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας.

Συμβουλή 3 :

Σκεφτείτε εάν η αντλία πρέπει να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται αυτόματα. Αυτό γίνεται με πλωτήρα. Στην αυτόματη λειτουργία, οι αντλίες δεν μπορούν να κάνουν μια επιφάνεια εντελώς στεγνή λόγω του πλωτήρα που την απενεργοποιεί μόλις φτάσει στον πάτο. Μια επιφάνεια μπορεί να γίνει εντελώς στεγνή μόνο στη χειροκίνητη λειτουργία αλλά και πάλι πρέπει απενεργοποιήσετε εγκαίρως την αντλία να μη δουλεύει δηλαδή για ώρα χωρίς να αντλεί νερό.

Συμβουλή 4 :

Ελέγξτε ποια εξαρτήματα παρέχονται με την αντλία. Ορισμένες αντλίες είναι πιο φιλικές προς το χρήστη από άλλες, απλώς και μόνο επειδή συνοδεύονται από περισσότερα αξεσουάρ. Εάν θεωρείτε πολύ σημαντική την ευκολία χειρισμού, σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε ποια εξαρτήματα είναι στάνταρ με την αντλία.

Συμβουλή 5 :

Επιλέξτε αντλία μίας αξιόπιστης εταιρίας όπως η Γερμανική Karcher που έχει δοκιμαστεί στο χρόνο και παράγει αξιόπιστες και ανθεκτικές βυθιζόμενες αντλίες αποστράγγισης. Οι βυθιζόμενες αντλίες αποστράγγισης Karcher διαθέτουν υψηλή ποιότητα κατασκευής, ισχύ, απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής. Έχοντας υπόψη τις παραπάνω συμβουλές, σίγουρα θα βρείτε την υποβρύχια αντλία που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Αν σου φάνηκε χρήσιμο το άρθρο μπορείς να διαβάσεις και αυτό: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις λάμπες Led

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram για ακόμη περισσότερη ενημέρωση και επικοινωνία.