Φωτιστικό ΓραφείουΤο φωτιστικό γραφείου δεν αποτελεί απλώς ένα διακοσμητικό στοιχείο αλλά παίζει μεγάλο ρόλο στην εργασιακή σου απόδοση και την καλή υγεία. Επιπλέον, η σωστή τοποθέτηση του μπορεί να διασφαλίσει ξεκούραστο διάβασμα και εργασία χωρίς προβλήματα. Σε αυτό το άρθρο, θα σου δώσουμε συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου φωτιστικού γραφείου και τη σωστή τοποθέτησή του.

Στα καταστήματα Κούσης μπορείς να βρείς φωτιστικά γραφείου σε αμέτρητα σχέδια και χρώματα με διάφορες λειτουργίες ώστε να επιλέξεις το κατάλληλο για το γραφείο σου!!!

Πως να επιλέξεις το Κατάλληλο Φωτιστικό Γραφείου.

Καταρχάς, πρέπει να λάβεις υπόψη τον τύπο της εργασίας σου αλλά και τις προσωπικές σου προτιμήσεις. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να επιλέξεις το κατάλληλο φωτιστικό γραφείου.

Φωτιστικό Γραφείου Με Ξύλινη ΒάσηΤύπος φωτιστικού γραφείου.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φωτιστικών γραφείου, όπως τα επιτραπέζια φωτιστικά, τα φωτιστικά δαπέδου και τα φωτιστικά οροφής. Για το διάβασμα, η καλύτερη επιλογή είναι ένα φωτιστικό γραφείου επιτραπέζιο. Τα φωτιστικά δαπέδου και τα φωτιστικά οροφής μπορεί να παρέχουν επαρκή φωτισμό, αλλά μπορεί να δημιουργήσουν θάμβωση και είναι δύσκολο να ρυθμιστούν ακριβώς στο επιθυμητό σημείο εργασίας η μελέτης.

Ικανότητα φωτισμού.

Η ικανότητα φωτισμού ενός φωτιστικού γραφείου αναφέρεται στο πόση φωτεινότητα μπορεί να παράγει. Για να επιλέξεις το σωστό φωτιστικό, υπόλογίστε την επιφάνεια του γραφείου που θέλεις να φωτίσεις και επέλεξε ένα φωτιστικό στο ανάλογο μέγεθος & με επαρκή ικανότητα φωτισμού.

Θερμοκρασία χρώματος Φωτισμού.

Η θερμοκρασία χρώματος ενός φωτιστικού αναφέρεται στο χρώμα του φωτός που παράγει. Τα φωτιστικά με θερμοκρασίες χρώματος μεταξύ 3000 και 3500 K παράγουν ζεστό λευκό φως, το οποίο είναι πιο άνετο για τα μάτια. Τα φωτιστικά με θερμοκρασίες χρώματος μεταξύ 4000 και 4500 K παράγουν ενδιάμεσο λευκό φως ημέρας, το οποίο είναι καταλληλότερο για εργασίες που απαιτούν συγκέντρωση.

Τοποθέτηση Φωτιστικού ΓραφείουΡυθμιζόμενος φωτισμός.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα φωτιστικό γραφείου με ρυθμιζόμενο φωτισμό. Αυτό θα σου επιτρέψει να προσαρμόσεις το φωτισμό ανάλογα με τις ανάγκες σου. Για παράδειγμα, να μπορείς να αυξήσεις το φωτισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας όσο εργάζεσαι και να τον μειώσεις τελειώνοντας την εργασία ή το διάβασμα, ή όταν παρακολουθείς κάτι στην οθόνη του υπολογιστή σου και θες να χαλαρώσεις.

Ομαλός φωτισμός.

Επέλεξε ένα φωτιστικό με ομαλό φωτισμό. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της θάμβωσης και της κόπωσης των ματιών. Προτίμησε φωτιστικά γραφείου χωρίς σχέδια μπροστά από την πηγή φωτός που θα σου δημιουργούν σκιές η αντανάκλαση σε μη επιθυμητά σημεία.

Σωστή Τοποθέτηση Φωτιστικού ΓραφείουΣυμβουλές για τη Σωστή Τοποθέτηση του Φωτιστικού Γραφείου.

Αφού επιλέξεις το φωτιστικό γραφείου, είναι εξίσου σημαντικό να το τοποθετήσεις σωστά για μέγιστη απόδοση και άνεση κατά το διάβασμα ή την εργασία.

Τι πρέπει να προσέξεις για την τοποθέτηση του φωτιστικού γραφείου:

1. Τοποθέτηση πάνω από το γραφείο: 

Το φωτιστικό πρέπει να είναι τοποθετημένο πάνω από το κέντρο του γραφείου σου για ομοιόμορφο φωτισμό και αποφυγή σκιών.

2. Κατεύθυνση του φωτός:

Επέλεξε ένα φωτιστικό γραφείου με ρυθμιζόμενη κλίση ή αρθρωτό μπράτσο, ώστε να μπορείς να κατευθύνεις το φως εκεί που το χρειάζεσαι περισσότερο, όπως πάνω από την επιφάνεια εργασίας ή την ανοιχτή σελίδα ενός βιβλίου.

Φωτιστικό Γραφείου Για Ξεκούραστα Μάτια3. Απόσταση από τα μάτια:

Φρόντισε να τοποθετηθεί το φωτιστικό σε απόσταση περίπου 40-60 εκατοστών από το έγγραφο ή τον υπολογιστή σας. Αυτή  είναι η ιδανική απόσταση για ξεκούραστο διάβασμα και εργασία.

4. Χρησιμοποίησε φωτιστικό με διαχείριση του φωτός:

Τα φωτιστικά με δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας και της θερμότητας του χρώματος είναι ιδανικά, καθώς σου επιτρέπουν να προσαρμόσεις το φως ανάλογα με τις συνθήκες και τις προτιμήσεις σου.Αν το φωτιστικό γραφείου σου δεν διαθέτει αυτή την λειτουργία μπορείς να αντικαταστήσεις την λάμπα με μία που θα είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις σου σε φωτεινότητα και χρωματισμό.

5. Απόφυγε την αντανάκλαση:

Βεβαιώσου ότι το φωτιστικό δεν δημιουργεί αντανακλάσεις στην οθόνη του υπολογιστή ή στα γυαλιά σου, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει κόπωση των ματιών.

Φωτιστικό Γραφείου LedΕπιπλέον συμβουλές για τον φωτισμό του γραφειου σου.

  • Δοκίμασε διαφορετικούς τύπους και ρυθμίσεις φωτισμού για να βρείς αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα και σου είναι πιο ξεκούραστο.
  • Εάν το γραφείο σου είναι σε σκοτεινό δωμάτιο, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ένα φωτιστικό με μεγαλύτερη ισχύ.
  • Εάν το γραφείο σου είναι κοντά σε παράθυρο, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ένα φωτιστικό γραφείου με προσαρμοσμένο φωτισμό για να αποφύγεις τη θάμβωση.

Παιδικό Φωτιστικό ΓραφείουΕίδη φωτιστικών γραφείου.

Σήμερα υπάρχουν αμέτρητες επιλογές σε φωτιστικά γραφείου και σίγουρα ένα από αυτά θα ταιριάζει και στις δικές σου ανάγκες. Υπάρχουν φωτιστικά γραφείου με ενσωματωμένο led φωτισμό αλλά και φωτιστικά γραφείου που παίρνουν λάμπες της προτίμησης σου, όσον αφορά την φωτεινότητα αλλά και τον χρωματισμό.

Υπάρχουν επίσης φωτιστικά γραφείου που εξυπηρετούν και άλλες ανάγκες του γραφείου όπως με ρολόι και ένδειξη θερμοκρασίας, με ασύρματη φόρτιση κινητού όπως ακόμη και με μολυβοθήκη η με παιδικά σχέδια ιδανικά για παιδικά γραφεία. 

Επίσης έχουμε φροντίσει και έχουμε στη συλλογή μας και φωτιστικά γραφείου επαναφορτιζόμενα για να μην μένεις ποτέ στο σκοτάδι!!!

Το κατάλληλο φωτιστικό γραφείου και η σωστή τοποθέτηση του μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προάγει την παραγωγικότητα και την άνεση κατά το διάβασμα. Μην ξεχνάς!!! να επιλέξεις ένα φωτιστικό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και να το τοποθετήσεις με προσοχή ώστε να έχεις την καλύτερη δυνατή εργασιακή εμπειρία.

Ακολούθησε μας σε Facebook, Instagram, Tik tok & Youtube για περισσότερη ενημέρωση!