Πώς να Επιλέξεις το Ιδανικό ΑεροθέρμοΤα αερόθερμα είναι μια δημοφιλής επιλογή για τη θέρμανση του σπιτιού, του γραφείου ή άλλων μικρών χώρων. Είναι αποτελεσματικά, οικονομικά και εύκολα στη χρήση. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν κατά την επιλογή ενός αερόθερμου. 

Πλεονεκτήματα των Αερόθερμων:

Ασφάλεια:

 Τα αερόθερμα διαθέτουν ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως αισθητήρες υπερθέρμανσης και προστασία από ανατροπή όπου σε περίπτωση υπερθέρμανσης η πτώσης σταματάει αυτόματα η λειτουργία τους για την αποφυγή ατυχήματος.

Γενικά τα αερόθερμα σε σύγκριση με άλλες μορφές θέρμανσης, είναι λιγότερο επικίνδυνα για πυρκαγιά.

Άμεση θέρμανση με αερόθερμοΆμεση Θέρμανση:

Τα αερόθερμα παράγουν θερμότητα άμεσα, χωρίς περιττή αναμονή ξεκινούν να βγάζουν ζεστό αέρα κάτι που τα καθιστά ιδανικά για γρήγορη θέρμανση. Χάρη σε αυτό το πλεονέκτημα θεωρούνται ο ιδανικός τρόπος θέρμανσης για όσους απουσιάζουν πολλές ώρες από το σπίτι και θέλουν όταν επιστρέφουν στο σπίτι άμεση θέρμανση χωρίς αναμονή κάτι το όποιο δεν μπορούν να πετύχουν τα καλοριφέρ η τα κλιματιστικά ειδικά όταν επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Φορητότητα:

Η πλειοψηφία των αερόθερμων είναι φορητά, έχουν μικρό μέγεθος και βάρος επιτρέποντάς σου να τα μετακινείς εύκολα από ένα δωμάτιο σε άλλο η σε οποιοδήποτε χώρο επιθυμείς μιας και το μόνο που χρειάζονται για να λειτουργήσουν είναι μία πρίζα.

Αερόθερμο με λειτουργία ανεμιστήραΛειτουργία ανεμιστήρα:

Τα περισσότερα αερόθερμα διαθέτουν & λειτουργία ανεμιστήρα. Βγάζουν αέρα στη θερμοκρασία του δωματίου όπως ένας ανεμιστήρας με αποτέλεσμα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τους υπόλοιπους μήνες εκτός από τους χειμερινούς.

Αερόθερμο ΓραφείουΑερόθερμα γραφείου

Μία νέα τάση στη θέρμανση είναι τα αερόθερμα γραφείου τα όποια έχουν ακόμη μικρότερο όγκο, μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και πάνω στο γραφείο και λόγω της πολύ κοντινής απόστασης που τοποθετούνται είναι λιγότερα watt και κατά συνέπεια έχουν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας από τα υπόλοιπα αερόθερμα.

Μειονεκτήματα αερόθερμωνΜειονεκτήματα των Αερόθερμων σε σχέση με άλλα θερμαντικά:

Κόστος Ενέργειας:

Σε σύγκριση με κάποιες άλλες μορφές θέρμανσης, τα αερόθερμα μπορεί να κοστίζουν περισσότερο σε ενέργεια αλλά αυτό αντισταθμίζεται με την άμεση ζέστη που προσφέρουν σε σχέση με άλλα θερμαντικά που πρέπει να περάσει ώρα για να έχουν απόδοση σε ζέστη.

Περιορισμένη Κάλυψη:

Ενώ είναι αποτελεσματικά για μικρούς χώρους, μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος θέρμανσης για μεγάλους χώρους πολλών τετραγωνικών.

Αερόθερμο σε πράσινο χρώμαΤι Πρέπει να Λάβεις Υπόψη κατά την Αγορά ενός Αερόθερμου 

Ισχύς και Κάλυψη:

Επέλεξε ένα αερόθερμο με την κατάλληλη ισχύ και κάλυψη ανάλογα με τον χώρο που θα το χρησιμοποιείς περισσότερο.

Ασφάλεια:

Έλεγξε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως προστασία από υπερθέρμανση και ανατροπή για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων.

Αερόθερμο ΜπάνιουΒαθμός στεγανότητας:

Αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις το αερόθερμό σε χώρους με αυξημένη υγρασία η που μπορεί να πεταχτούν σταγόνες νερού όπως το μπάνιο θα πρέπει να επιλέξεις ένα αερόθερμο μπάνιου & να προσέξεις τον βαθμό στεγανότητας IP να ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις.

Ενεργειακή Απόδοση:

Επέλεξε μοντέλα με υψηλή ενεργειακή απόδοση για περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Εδώ μπορείς να δείς όλα τα αερόθερμα που είναι διαθέσιμα στα καταστήματα μας

Ασφαλή θέρμανση με αερόθερμοΑσφάλεια σε Σχέση με Άλλους Τρόπους Θέρμανσης:

Αντιπυρική Προστασία:

Σε σύγκριση με άλλα θερμαντικά που λειτουργούν με πετρέλαιο ή ξύλα τα αεροθέρματα είναι πιο ασφαλή, καθώς δεν υπάρχει άμεση επαφή με αναπτυσσόμενες φλόγες.

Χαμηλό Κίνδυνος Ανατροπής:

Η πλειοψηφία των αερόθερμων διαθέτει μηχανισμούς ασφαλείας για να αποτρέπουν την ανατροπή τους, ενώ άλλες μορφές θέρμανσης μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό τον κίνδυνο.

Υπερθέρμανση:

Τα αερόθερμα συνήθως διαθέτουν αισθητήρες υπερθέρμανσης που απενεργοποιούν τη συσκευή εάν η θερμοκρασία γίνει ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια. Αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για την πρόληψη ατυχημάτων.

Για Ποιους Χώρους είναι Καταλληλότερα τα Αερόθερμα:

Μικροί Χώροι:

Τα αερόθερμα είναι ιδανικά για μικρούς χώρους όπου απαιτείται γρήγορη θέρμανση, όπως το γραφείο ή το μπάνιο κ.α.

Επιλογή Φορητότητας:

 Εάν θέλετε την ευελιξία να μετακινείτε τη θέρμανση από ένα δωμάτιο σε άλλο, τα φορητά αερόθερμα είναι η καλύτερη επιλογή.

Επέλεξε Ανάλογα με τις Ανάγκες σου:

 Εξέτασε τις ανάγκες του χώρου σου και επέλεξε ένα αερόθερμο με κατάλληλη ισχύ και ρύθμιση θερμοκρασίας.

 

Τα αερόθερμα είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή θέρμανσης, ειδικά για μικρούς χώρους. Προτού αγοράσεις, λάβε υπόψη τα παραπάνω στοιχεία και διασφάλισε ότι επιλέγετε ένα αερόθερμο που πληροί τις ανάγκες και τις προσδοκίες σου.

Ακολούθησε μας σε Facebook, Instagram, Tik tok & Youtube για περισσότερα tips και ιδέες!