Tips για ασφαλή χριστουγεννιάτικο στολισμό εξωτερικών χώρων.Ο στολισμός των εξωτερικών χώρων είναι μια υπέροχη ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη όλα τα παρακάτω Tips για να μην έχουμε δυσάρεστα απρόοπτα κατά την διάρκεια τον εορτών.

Tips για ασφαλή χριστουγεννιάτικο στολισμό εξωτερικών χώρων.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥΕπέλεξε Χριστουγεννιάτικα LED λαμπάκια κατάλληλα για εξωτερικό χώρο:

Εξασφάλισε ότι τα λαμπάκια που χρησιμοποιείς για την εξωτερική διακόσμηση είναι κατάλληλα για εξωτερική χρήση. Δες τον βαθμό στεγανότητας IP αν καλύπτει τις ανάγκες σου για το σημείο που θέλεις να τα τοποθετήσεις.

Εδώ θα δεις όλα τα χριστουγεννιάτικα που μπορείς να βρεις στα καταστήματα μας.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το βαθμό στεγανότητας στα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια μπορείς να διαβάσεις το σχετικό μας άρθρο.

ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑΧρησιμοποίησε ασφαλείς προεκτάσεις ή μπαλαντέζες για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Εάν χρειάζεσαι προεκτάσεις, χρησιμοποίησε επώνυμες και κατασκευασμένες απο ποιοτικό υλικό ή ακόμη καλύτερα μια εξειδικευμένη μπαλαντέζα για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Έλεγξε κατά μήκος το καλώδιο για τυχόν φθορές στη μόνωση. Ξέμπλεξε και τοποθέτησε τα καλώδια τακτοποιημένα για την αποφυγή ατυχημάτων η υπερθέρμανσης τους. Κράτησε τα καλώδια μακριά από διαδρόμους και περιοχές κυκλοφορίας για να αποτρέψεις ενδεχόμενα ατυχήματα.

ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥΠροστασία από τον αέρα:

Στερέωσε καλά τα λαμπάκια: Χρησιμοποίησε δεματικά ή κλιπ για να κρατήσεις τα λαμπάκια στη θέση τους, ιδίως εάν βρίσκονται σε εκτεθειμένες περιοχές που μπορεί να επηρεαστούν από ισχυρούς ανέμους. Τα δεματικά γνωστα και ως tire up είναι ενας οικονομικός & αξιόπιστος τρόπος στερέωσης και υπάρχουν σε διάφορα χρώματα και μεγέθη.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΧΙΟΝΙΠροστασία από την Χιονόπτωση:

Εάν προβλέπεται κακοκαιρία, πάρε μέτρα για να προστάτεψεις τον χριστουγεννιάτικο στολισμό σου. Κρέμασε τα λαμπάκια ψηλά για να αποφύγεις την επαφή με το χιόνι, και στερέωσε καλά τα τυχόν διακοσμητικά για να αντέξουν το βάρος του χιονιού. 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΛΥΜΑ ΠΡΙΖΩΝΧρησιμοποίησε καλύμματα πρίζας για τις ενώσεις απο τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια:

Εάν χρησιμοποιείς προεκτάσεις ή μπαλαντέζες σε εξωτερικούς χώρους, χρησιμοποίησε ειδικά καλύμματα πρίζας για να προστατεύσεις από το νερό τις ενώσεις μεταξύ τους. Τα καλλύματα αυτά η αλλιώς κανάλια είναι κατασκευασμένα απο ανθεκτικό πλαστικό και παρέχουν προστασία απο σκόνες και υγρασία ενω έχουν συνήθως βαθμό στεγανότητας IP44 και άνω. Αρκετά απο αυτά έχουν ειδικά κλιπ για να στηριχθούν η να τοποθετηθούν σε τοίχο.

Αποσύνδεσε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια από την πρίζα όταν δεν τα χρησιμοποιείς:

Ακόμα κι αν τα λαμπάκια είναι σε άψογη κατάσταση, είναι καλύτερο να τα βγάζεις απο την πρίζα όταν δεν τα χρησιμοποιείς η πρόκειται να λείψεις για μεγάλο διάστημα. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς αλλά και την κατανάλωση σε ηλεκτρικό ρεύμα.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑΠροστασία από κατοικίδια η άλλα ζώα.

Αν έχεις κάποιο κατοικίδιο η στην περιοχή που θα στολίσεις περιφέρονται ζώα φρόντισε τα λαμπάκια και τα καλώδια να τοποθετηθούν σε τέτοιο ύψος ώστε να μην μπορούν τα ζώα να παίξουν με αυτά η ακόμη  να τα δαγκώσουν και να πάθουν ηλεκτροπληξία. Γενικά απέφυγε να τα τοποθετείς σε μέρη που μπορεί να τα φτάσουν παιδιά ή κατοικίδια.

Κατανόησε τις ηλεκτρικές απαιτήσεις:

Πριν ξεκινήσεις τον στολισμό, εξασφάλισε οι εξωτερικές πρίζες μπορούν να υποστηρίξουν το φορτίο από τον στολισμό που προτίθεσαι να χρησιμοποιήσεις. Μην υπερφορτώνεις τις πρίζες μοίρασε το φορτίο σε περισσότερες από μία πρίζες. Μην τοποθετείς πολλούς αντάπτορες τον ένα πάνω στον άλλο για να συνδέσεις πολλά λαμπάκια μαζί. Τοποθέτησε τα καλώδια με τέτοιο τρόπο ώστε αν βραχούν να μην οδηγήσουν το νερό στην πρίζα. Χρησημοποίησε αντάπτορες (ταφ) με καπάκι απο ανθεκτικό υλικό ώστε να παραμένουν προστατευμένες οι πρίζες όταν δεν χρησημοποιούνται.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥΚαθημερινός Έλεγχος:

Κάνε έναν σύντομο έλεγχο καθημερινά για να βεβαιωθείς ότι τα λαμπάκια λειτουργούν κανονικά και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις φθοράς ή προβλήματος στα καλώδια και τις πρίζες.

Ηλιακά ΛαμπάκιαΧρησιμοποίησε λαμπάκια ηλιακά η μπαταρίας:

Σε σημεία που είναι εκτεθειμένα σε έναν από τους παραπάνω κινδύνους που έχουμε αναφέρει μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλιακά λαμπάκια ή λαμπάκια μπαταρίας που λειτουργούν με πολύ μικρότερη τάση από αυτή του ρεύματος της πρίζας και σε περίπτωση προβλήματος έχουν ελάχιστες πιθανότητες για ατύχημα.

Με αυτά τα tips, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σου θα παραμείνουν ασφαλή και λαμπερά καθ' όλη τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου!

Ακολούθησε μας σε FacebookInstagram, Tik tok & Youtube για περισσότερα tips και ιδέες!