O παλιός λαμπτήρας πυρακτώσεως που κυριαρχούσε στο φωτισμό για περισσότερο από έναν αιώνα φεύγει και οι λαμπτήρες LED παίρνουν τη σκυτάλη.

Λόγω αυτής της αλλαγής, έχουμε δει επανειλημμένα στα καταστήματα μας πελάτες να κρατούν μια παλιά λάμπα στο χέρι και να προσπαθούν να βρουν μια καινούργια ακριβώς όπως αυτή.

Τα LED είναι μια εντελώς διαφορετική τεχνολογία από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως και αυτή η αλλαγή μας υποχρεώνει να μάθουμε νέα χαρακτηριστικά για τις λάμπες.

Όπως και να έχει τα LED έχουν μεγάλα πλεονεκτήματα και προσφέρουν νέους τρόπους για να ελέγχετε πιο εύκολα το φως στο χώρο σας.

Έχουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε για να μην καταλήξετε με φώτα που βλάπτουν τα μάτια σας ή απλώς σας κάνουν να αισθάνεστε κουρασμένοι.

Το να είστε λίγο πιο συνειδητοποιημένοι σχετικά με τα φώτα που αγοράζετε και πότε τα χρησιμοποιείτε, θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει τις συνήθειες ύπνου σας.

Ακολουθούν πέντε προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ακριβώς το σωστό φως για τα διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού σας.

1. Ο φωτισμός LED είναι πιο περίπλοκος, αλλά υπάρχουν μεγάλα οφέλη.

Οι παλιοί λαμπτήρες πυρακτώσεως ήταν αρκετά απλοί. Περιείχαν ένα νήμα που θερμαινόταν με ηλεκτρισμό μέχρι να λάμψει. Τα LED είναι ημιαγωγοί. Αυτό ανοίγει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων που συνοδεύεται από νέους όρους και πολλές διαφορετικές επιλογές. Η αλλαγή δεν είναι πάντα εύκολη και μπορεί να της αντισταθούμε στην αρχή.

Αλλά υπάρχουν μερικοί πραγματικά καλοί λόγοι για να υιοθετήσετε τον φωτισμό LED.

  • Οι λαμπτήρες LED διαρκούν 25 φορές περισσότερο από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως και καταναλώνουν τουλάχιστον 75% λιγότερη ενέργεια.
  • Μερικές φορές Είναι λίγο πιο ακριβοί αλλά θα βγείτε κερδισμένοι από την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας μακροπρόθεσμα.
  • Θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος μεταβαίνοντας από τους παλιούς λαμπτήρες σε λαμπτήρες LED.
  • Η εξοικονόμηση ενέργειας με τους led λαμπτήρες είναι επίσης σημαντική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
  • Τα LED διευκολύνουν επίσης τη δημιουργικότητα και την διακόσμηση επειδή είναι ημιαγωγοί, είναι μικρά, οπότε δεν υπάρχει μια μεγάλη άσχημη λάμπα που αναδύεται από μια μεταλλική βάση.

Ετσι λοιπόν οι λαμπτήρες LED ανοίγουν έναν εντελώς νέο κόσμο δημιουργικών δυνατοτήτων, μαζί με την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μεγάλη διάρκεια ζωής των λαμπτήρων.

2. Σκεφτείτε τον χώρο σας και επιλέξτε λαμπτήρες που είναι ιδανικοί για αυτόν.

Είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείτε πώς θέλετε να αισθάνεστε έναν φωτισμένο χώρο.

χαμηλός φωτισμός σαλονιούΣκεφτείτε τι συμβαίνει σε αυτό το δωμάτιο παραδείγματος χάριν όταν κάθεστε σε έναν καναπέ ή παρακολουθείτε τηλεόραση, δεν σας ενδιαφέρουν τα έντονα λαμπερά φώτα και δεν θέλετε να χτυπούν στο πρόσωπό σας.Έτσι, σε αυτόν τον χώρο, θα χρειαστείτε χωνευτά φωτιστικά που μπορούν να ρυθμιστούν η κρυφό φωτισμό από ταινίες led.

fotismos kouzinas

Αλλά σε μια κουζίνα θέλεις να πλημμυρίσεις το χώρο με φως.Είναι ένας χώρος εργασίας όπου θέλεις να δεις τα πράγματα καθαρά.

Μία από τις αλλαγές που συμβαίνουν τώρα στον φωτισμό είναι ότι ορισμένα νέα φωτιστικά συνοδεύονται από λαμπτήρες LED που δεν χρειάζεται ποτέ να αντικατασταθούν.

Θέλετε λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι θα είστε ευχαριστημένοι με το φως που βγάζουν αυτά τα φωτιστικά. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εξοικειωθούμε με την γλώσσα της βιομηχανίας φωτισμού.

3. Μάθετε μερικούς νέους όρους: watt, lumen και Kelvin.

watt lumen kelvin

Στο παρελθόν οι περισσότεροι άνθρωποι επέλεγαν λαμπτήρες με βάση τα Watt - συνήθως 40, 60 ή 100 Watt.Πολλοί πιστεύουν ότι τα watt είναι πόσο φωτεινός είναι ο λαμπτήρας, αλλά τα watt στην πραγματικότητα αναφέρονται στην ενέργεια που καταναλώνει ο λαμπτήρας.Δεδομένου ότι τα LED χρειάζονται λιγότερη ενέργεια για να παράγουν την ίδια ποσότητα φωτός, αυτοί οι λαμπτήρες έχουν πραγματικά χαμηλούς αριθμούς ισχύος.

Το πραγματικό μέτρο για την φωτεινότητα των λαμπτήρων είναι τα lumen. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός τους, τόσο πιο φωτεινός είναι ο λαμπτήρας.

Ένας άλλος όρος που είναι σημαντικό να γνωρίζετε είναι το Kelvin, μια κλίμακα που μετρά το χρώμα ενός φωτός. Οι αριθμοί χαμηλότερα στην κλίμακα, ας πούμε 2000 Kelvin, φαίνονται πιο κίτρινοι (θερμό φώς) και οι υψηλότεροι, όπως 5000 Kelvin, φαίνονται πιο μπλε (ψυχρό φώς) 

4. Βεβαιωθείτε ότι οι λαμπτήρες LED σας είναι ρυθμιζόμενοι (ντιμαριζόμενοι).

Λάμπες LED για dimmer

Η μείωση της φωτεινότητας με ντίμερ στους λαμπτήρες πυρακτώσεως μπορεί να θεωρούταν δεδομένη , με του λαμπτήρες LED όμως επειδή είναι διαφορετική τεχνολογία από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως αλλάζουν τα πράγματα.

Θα πρέπει να αγοράσετε λαμπτήρες LED "με δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας", αν θέλετε να τα ελέγχετε με ντίμερ και να αυξομειώνετε την φωτεινότητα τους διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε με φώτα που τρεμοπαίζουν όταν προσπαθείτε να μειώσετε τη φωτεινότητα.

Για αυτό πρέπει να κοιτάξετε στο κουτί να λέει, ότι είναι με δυνατότητα ντιμαρίσματος dimmable.

Εάν δεν το λέει αυτό πάνω στην συσκευασία τοτε ο λαμπτήρας led δεν ντιμάρετε.

5. Ο σωστός φωτισμός τη σωστή στιγμή μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Ο σωστός φωτισμός βοηθάει για καλύτερο ύπνο

Το να έχετε περισσότερο έλεγχο στον φωτισμό του χώρου σας είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των φώτων LED.

Πέρα από τη δημιουργία μιας ωραίας αίσθησης, μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Το φως το πρωί επαναφέρει το βιολογικό σας ρολόι και λέει στο σώμα σας ότι είναι ώρα να ξυπνήσετε.

Το χαμηλό φως το βράδυ στέλνει σήματα ότι πλησιάζει η ώρα για ύπνο.

Ετσι λοιπόν με το σωστό φωτισμό την κατάλληλη ώρα και στον κατάλληλο χώρο μπορείτε να έχετε τα επιθυμίτα αποτελέσματα για την διάθεση και τον οργανισμό σας.

Αν σας φάνηκε χρήσιμο το άρθρο μπορειτε να διαβάσετε και αυτό: Βυθιζόμενη αντλία όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν την αγοράσεις και σε τι χρησιμεύει.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram για ακόμη περισσότερη ενημέρωση και επικοινωνία.