xristoygenniatika-lampakia-exoterikoy-xoroyΚαθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνήματα στο κατάστημα μας από πελάτες που θέλουν να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και μας ρωτάνε αν κάνουν για εξωτερικό χώρο, αν αντέχουν στην υγρασία τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια η αν αντέχουν ακόμη και στη βροχή.

diavase-ti-prepei-na-prosexeis-gia-lampakia-exoterikoy-xoroy

Επειδή οτιδήποτε λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα αν δε χρησιμοποιηθεί στις κατάλληλες συνθήκες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μπορεί να μας δημιουργήσει από μικρά έως και πολύ μεγάλα και επικίνδυνα προβλήματα πρέπει να γνωρίζουμε κάτι βασικό πριν αγοράσουμε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

stolismos-skepis-spitioy-me-lampakia

Σε αυτό το σύντομο άρθρο θα δούμε πως να διαβάζουμε σωστά ένα από τα σημαντικά χαρακτηρίστηκα των προϊόντων που λειτουργούν με ρεύμα το βαθμό στεγανότητας IP που τον συναντούμε και στις ετικέτες από τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Ο βαθμός στεγανότητας IP ή αλλιώς δείκτης στεγανότητας IP είναι ένας διψήφιος αριθμός όπως πχ IP44, IP64,IP65 κλπ. που στην ουσία το κάθε ψηφίο μας ενημερώνει για διαφορετικά πράγματα.

Το πρώτο ψηφίο από τον βαθμό στεγανότητας IP

ti-simainei-o-protos-arithmos-apo-ton-vathno-steganotias-ipΜας ενημερώνει για την προστασία του προϊόντος έναντι στην εισροή στερεών αντικειμένων και σκόνης.Με λίγα λόγια μας ενημερώνει για το αν μπορούν να εισχωρήσουν μέσα στο προϊόν στερεά αντικείμενα όπως έντομα, σκουπιδάκια από τον αέρα, ή ακόμη και σκόνη

Το δεύτερο ψηφίο του βαθμού στεγανότητας

ti-simainei-o-deyteros-arithmos-apo-ton-vathno-steganotias-ipΜας ενημερώνει για την προστασία που έχει το προϊόν μας ενάντια στην εισροή νερού κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια μας αν έχουμε σκοπό να τα χρησιμοποιήσουμε σε εξωτερικό χώρο και να είναι ασφαλή και αυτά αλλά και εμείς από βραχυκυκλώματα και προβλήματα με το ρεύμα.Με τις 2 αυτές εικόνες λοιπόν θα μπορείς πάντα να βλέπεις τι σημαίνει ο βαθμός στεγανότητας σε κάθε προϊον,απο τι είναι προστατευμένο και μέχρι τι συνθήκες μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια ώστε να μην έχεις προβλήματα.

stolismos-dentroy-se-exoteriko-xoroΜία πολύ καλή λύση για εξωτερικούς χώρους είναι τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια με βαθμό στεγανότητας IP65 ή λαμπάκια με βαθμό στεγανότητας IP44 πάντα προσέχοντας την κατεύθυνση του καλωδίου της πρίζας η του τροφοδοτικού να είναι τέτοια ώστε να μην οδηγεί τα νερά προς την πρίζα.

Μία καλή επιλογή για στολισμό εξωτερικόυ χώρου είναι και οι χριστουγεννιάτικες φιγούρες απο φωτοσωλήνα

xristoygenniatikes-figoyres-apo-fotosolina-

Αν στον εξωτερικό στολισμό χρειαστεί να συνδέσεσεις τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σε προέκταση ρεύματος καλό θα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα κανάλι ένωσης πρίζας-επέκτασης αδιάβροχο ώστε σε περίπτωση βροχής η υγρασίας να μην έχεις πρόβλημα με βραχυκυκλώματα από τις ενώσεις με τις προεκτάσεις και τις μπαλαντέζες.

prostateytiko-kanali-prizonΈτσι λοιπόν τώρα ξέρεις ότι κάθε φόρα που θα αγοράζεις λαμπάκια για εξωτερικό χώρο να προσέχεις τον βαθμό στεγανότητας IP για να είσαι σίγουρος ότι τα λαμπάκια που επέλεξες κάνουν για τις συνθήκες του χώρου που θα τα τοποθετήσεις. Έτσι θα είσαι ασφαλής και θα αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις τις γιορτινές μέρες!!!

Αν σου φάνηκε χρήσιμο το άρθρο μπορείς να διαβάσεις και αυτό: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις λάμπες Led

Ακολούθησε μας στο Facebook και στο Instagram